Att ta ett microlån

Microlån och sms-lån – så här fungerar det

Microlån, eller SMS-lån som de även kan kallas, är lån på relativt låga summor. Dessa belopp kan variera mellan alltifrån 500 kronor upp till 5 000 kronor, och ibland 10 000 kronor. Microlånen är ofta kortfristiga och bör således betalas tillbaka efter ungefär 30 dagar. Det går att få microlån som betalas tillbaka efter maximalt 90 dagar. Detta gäller dock främst lån på lite större summor, som exempelvis 3 000 kronor. Microlån är många gånger ett praktiskt och snabbt alternativ till vanliga banklån.

Jämför microlån här

Lånegivare Belopp Kostnad Värt att veta Ansökan

Thorn

5000 kr 652 kr Låna upp till 25000 kr!

Onea

5000 kr 625 kr Låna upp till 15000 kr!

Lånbutiken

5000 kr 700 kr Låna upp till 10000 kr!

Nanokredit

5000 kr 634 kr 90 dagar återbet

Leasy

5000 kr 652 kr 60 månaders återbet

Risicum

5000 kr 700 kr Låna upp till 10000 kr

Vivus

5000 kr 750 kr Första lånet gratis

Kredit 365

5000 kr 670 kr Även betalningsanm

Folkia

5000 kr 570 kr Endast återkommande kund

Trustbuddy

5000 kr 970 kr Återbetala inom 14 dagar gratis!

Ferratum

5000 kr 1375 kr Låna upp till 10000 kr

Smspengar

4000 kr 830 kr Inga övriga kostnader

Det är en akut, men också tillfällig, lösning på ett pengaproblem. Detta gör det särskilt viktigt att låntagaren inte ser microlån som en långsiktig lösning, något som kan orsaka en ond cirkel. Microlån är snabba, praktiska och tillfälliga lån som är tänkta att verka som en kortsiktig lösning.

När tar man microlån?

Microlån tas oftast under perioder då man känner att man skulle behöva ett par extra tusenlappar. Det kan vara att man har en stundande semester inplanerad, och inte har hunnit spara riktigt så mycket som man skulle behöva, eller så kan det vara så att man just har kommit hem från en resa, och känner att man behöver lite pengar för att klara sig till löningen. Ibland handlar det om att man har råkat åka på en förkylning eller liknande, och då förlorat en del pengar från lönen. Andra oförutsedda händelser kan drabba vem som helst, och rätt vad det är står man där med ett tomt konto i mitten av månaden. Det är under sådana omständigheter som många väljer att ta ett microlån eller exempelvis ett 1000 kr sms-lån. Det kan också vara så att man är väldigt sugen på att köpa något speciellt, men känner att pengarna inte riktigt räcker till. Många tar också microlån för att betala oförutsedda fakturor.

 

Hur tar man ett microlån eller sms-lån?

Genom att skicka ett enkelt sms kan man få ett microlån på en gång. Man kan ofta även ringa till långivaren eller ta lånet via långivarens hemsida. För att kunna ta ett microlån behöver man lämna några uppgifter till långivaren så att långivaren kan göra en enkel kreditupplysning. Hela processen tar dock sällan mer än en dag, beroende på vilka uppgifter man ska lämna och vilken bank man har sitt transaktionskonto på.

 

Att ta microlån brukar vara praktiskt och tidseffektivt, men det kostar även mer än ett vanligt banklån. Därför är det väldigt viktigt att man vet med sig att man med nästkommande lön eller annan periodisk inkomst kan betala tillbaka den lånade summan, då räntan och/eller avgiften för lånet kan vara väldigt hög.

 

Viktigt att noga undersöka och jämföra långivare

Innan man tar ett microlån är det väldigt viktigt att man har undersökt och jämfört de olika långivarna som finns på marknaden, detta eftersom priserna för ett microlån kan skilja sig rejält, beroende på vem man väljer som långivare. Det är ju alltid klokt att betala så lite som möjligt för ett lån. Ett microlån på 2 000 kronor kan kosta alltifrån 250 till 450 kronor. Här på microlan.nu kan man få de tips och råd som man behöver kring microlån, innan man bestämmer sig för vilket lån man ska ta. Vi tillhandahåller de verktyg som behövs för att man ska kunna hitta en långivare med villkor som passar ens egen ekonomi allra bäst. Du kan jämföra ännu fler låneaktörer här om du önskar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *